Podcast/Talk-about-Audit/3-Podcast-met-Nancy-Kamp-Roelands: verschil tussen versies

Uit Auditpedia
Ga naar:navigatie, zoeken
k (Admin heeft de pagina Testpagina gemma hernoemd naar Podcast/Talk-about-Audit/3-Podcast-met-Nancy-Kamp-Roelands zonder een doorverwijzing achter te laten: verwijderen testdata)
 
(geen verschil)

Huidige versie van 30 jun 2022 om 09:34

#3 Podcast met Nancy Kamp-Roelands - Talk about Audit


#3 Podcast met Nancy Kamp-Roelands

Image-917
Datum van plaatsing: 07 februari 2022
Auteur: Luc Quadackers
Serie: Talk about Audit
Nancy Kamp-Roelands over verleden, heden en toekomst van accountant en sustainability

Prof. dr. Nancy Kamp-Roelands RA MA is bijzonder hoogleraar niet-financiële informatie, integrale verslaggeving en assurance aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij begon in 1986 als financieel accountant en switchte daarna vrij snel naar milieu als speerpunt. Zij werkte lange tijd bij EY en was onder andere deputy director bij de International Auditing and Assurance Standards Board. Centraal in haar carrière staat het raakvlak tussen praktijk, onderzoek en de ontwikkeling van standaarden en richtlijnen, waarover zij ook veel heeft gepubliceerd.

Nancy bleek in haar eerste koophuis op vervuilde grond te wonen. Het verbaasde haar dat over vervuiling helemaal niets stond vermeld in de jaarverslagen van de verantwoordelijke onderneming. Deze kwestie was het startpunt voor een levenslange passie voor duurzaamheid.

In deze podcast gaat zij in op de historie, status quo en toekomst van het rapporteren en controleren van informatie op het gebied van sustainability.


Deze podcast-aflevering is gemaakt voor (en gesponsord door) Auditpedia en is een onderdeel van een reeks podcasts over de historie van fenomenen uit het accountantsberoep.